Pagina afdrukken

LA 1; Zin in Leren

Op maandag 16 april heb ik mijn beoordeling terug gekregen voor dit onderdeel. 🙁 Auch… Een vette onvoldoende.

————————————————————————————————-

Leerarrangement 1; Zin in Leren

Op 30 maart 2012 heb ik mijn analysemodel ingeleverd voor Leer Arrangement 1. LA1_Nicolette_Erkelens_v1

Inleiding

Ik ben nu 6 jaar studieloopbaancoach en stagebegeleider van studenten in het eerste jaar van de lerarenopleiding vo/bve van de Hogeschool Rotterdam (HR). Onze studenten komen direct van het MBO of de HAVO naar de lerarenopleiding vo/bve. Totaal is 85% van de duale studenten jonger dan 24 jaar. (55 studenten van de 65)

Tot de kerstvakantie krijgen onze studenten een cursus Voorbereid Op Stage (VOS) om hen klaar te stomen voor een oriënterende stage op een stageschool in de regio. De voltijd studenten doorlopen in 14 stagedagen het observerend en assisterend stadium. De duale studenten doen veel meer en doorlopen het observerend-, assisterend- en begeleid zelfstandig stadium in het eerste jaar door elke week 2 dagen stage te lopen van januari tot de zomervakantie.
Ik heb als stagebegeleider veel moeite om in de volgens het curriculum beschikbare tijd de studenten te leren reflecteren op een waardevolle manier. Met dit analyse model wil ik kijken waar de taken liggen van de stakeholders (student, opleidingsschool en HR). En hoe ik vanuit de HR de studenten beter kan ondersteunen en om hen gemotiveerd te houden.  Maar ook hen te helpen onderzoeken of het docentschap wel de juiste keuze is.

Leren als duaal student op een opleidingschool.

Mindmap duaal student bij de Hogeschool Rotterdam

duaal

Model duaal studeren

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://erkelensnicolette.nl/wordpress/la-1-zin-in-leren/

Gesprek met Martin Reekers over herkansing

Ik heb vandaag hopelijk een gesprek met Martin over mijn met onvoldoende beoordeelde verslag voor “Zin in Leren”. :-S Ik ga een lijst maken met de opmerkingen die Martin heeft gegeven en daarbij mijn reactie. Het document ten eerste op spelling en grammaticale verbeteringen controleren. Met hulp van Martin en Claire meer lijn in mijn …

Bekijk pagina »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>